همه آنچه که باید درباره تنگه چاهکوه بدانید/عکس های دیدنی از تنگه چاهکوه

همه آنچه که باید درباره تنگه چاهکوه بدانید/عکس های دیدنی از تنگه چاهکوه

با سلام خدمت دوستان گرامی: امروز مخاطب من اون دسته از عزیزانی است که عاشق ایران گردی هستند. گوشه‌ گوشه‌ی ایران زمین مملو از پدیده‌ها طبیعی و مکان‌های دیدنی و جذاب است.تنگه چاهکوه یکی از مکانهای است که توصیف اعجاز و شکوه آن در کلمات نمی‌گنجد.بلکه باید به سراغ این مکان جادویی و سحرانگیز رفت و شگفتی‌هایش را از نزدیک تماشا کرد.چاه‌کوه در جنوب ایران و در بزرگ‌ترین جزیره‌ی کشور قرار دارد.در این متن به سراغ این موضوع رفتیم امیدواریم که مقبول نظر شما عزیزان بیفتد.

تنگه چاه کوه

آنچه که باید درباره تنگه چاهکوه بدانید

دره یا تنگه چاهکوه در یکی از زیباترین جزایر ایران یعنی قشم قرار دارد. که به دلیل شکل و ظاهر عجیب و منحصر بفردش نه تنها در ایران بلکه در جهان نیز بسیار مشهور است. این تنگه، حاصل میلیون ها سال فعالیت پدیده های طبیعی و عوامل طبیعی است.  و وقتی به آن نگاه می کنید، اینطور به نظر می رسد که به سیاره ی دیگری سفر کرده اید.

تنگه چاهکوه جایی در میان کوه سنگی یکپارچه که به‌شکل ضربدر برش خورده قرار دارد. انگار کوه آغوش محکم خود را باز کرده و چاهکوه را همچون فرزندی در خود پناه داده است. آب با جریان مهربان خود به دیوارهای جلا داده و آن را به‌صورت اشکال عجیب و غریب در آورده است.

صخره‌هایی با عمق نزدیک به 100 متر که ظاهری عجیب دارند. و در دل آن‌ها حفره ای‌هایی پدید آمده است. صخره‌ها ارتفاع بلندی دارند و در ابتدا با فاصله روبه‌روی یکدیگر قرار گرفته اند اما هرچه که جلو‌‌تر بروید فاصله آن‌ها کمتر می شود. و حتی در قسمت‌هایی عبور از لا به لای صخره‌ها سخت می شود چرا که ممکن است فاصله دره‌ها به نیم متر نیز برسد در حالی که همچنان ارتفاعی نزدیک به 100 متر دارند.

تنگه چاه کوه

راه های دسترسی و آدرس تنگه چاهکوه

به منظور دسترسی به تنگه چاهکوه باید به سمت استان هرمزگان و جزیره قشم بروید. چاهکوه در شمال غربی جزیره قشم، در بخش شهاب از توابع شهرستان قشم قرار دارد. راه رسیدن به این تنگه آسفالت است و تنها در یکی دو کیلومتر آخر جاده خاکی می‌شود.

فاصله تنگه از  شهر قشم چیزی نزدیک به 70 کیلومتر است. و نزدیک‌‌ ترین منطقه به آن روستای چاهوی شرقیست که فاصله ای حدود 20 کیلومتر دارد

ورودی دره شمالی جنوبی از سمت شمال عریض تر و کم شیبتر است. و شکل کمابیش یو مانندی را نشان می دهد. هرچه به سمت جنوب پیش می رویم دره کم عرض تر شده و شیب آن افزایش می یابد. و در انتها به شکل وی درآمده و صعب العبور می شود. این مشخصات نشان دهنده سیلابی بودن دره است.

در کف یکی از دره ها که امتداد تقریباً شمالی جنوبی دارد. حفره های کم عمق و نیمه عمیق چاه مانندی وجود دارند. که محل انباشت و ذخیره آب های جاری شده در دره ها بوده و مورد استفاده اهالی منطقه قرار می گیرند.

تنگه چاه کوه

آنچه در تنگه چاهکوه میبنید

چاهکوه در ابتدا عریض و با دیواره های بلند در برابر دیدگان مخاطب ظاهر می شود. هرچه به انتهای دره پیش بروید تنگ و تنگ‌تر می‌شود و به حالت V در می‌آید، تا جایی که حتی نمی‌توانید از آن عبور کنید و فاصله‌ی بین صخره‌ها نیز به کمتر از نیم متر می‌رسد، در حالی که ارتفاع همچنان زیاد است.

دره چاهکوه و سایر دره‌های منطقه احتمالاً مربوط به شکستگی‌های طاقدیس بزرگی هستند. که در ایجاد گنبد نمکی «نمکدان» هم نقش داشته‌اند. به لطف فرسایش‌های آبی و بادی، شیارهای عمیق و طویل و انواع حفره‌های عدسی، قاشقی و کروی و اشکال وهم‌انگیز ایجاده شده‌اند که بر اعجاب چاهکوه می‌افزایند. و در جای‌جای آن می‌توانید آن‌ها را بببنید. ‌

اگر قصد دیدن تنگه چاهکوه را دارید بهتر است درست ابتدای ظهر به این منطقه نروید و اجازه دهید خورشید کمی بی رمق‌‌تر شود.

تنگه چاه کوه

ژئوپارک قشم

ژئوپارک قشم واقع نخستین ژئوپارک خاورمیانه است که از سال ۱۳۸۵به عضویت شبکه جهانی ژئوپارک‌های تحت حمایت یونسکو درآمده‌است.

ژئوپارک‌ها مکان‌های دارای پدیده‌های زمین‌شناسی جالب و تماشایی هستند که ممکن است علاوه بر پدیده‌های زمین‌شناسی آثار تاریخی، بوم‌شناسی، باستان‌شناسی، میراث‌فرهنگی و طبیعی دیگر نیز داشته باشند.

حفاظت از این ژئوپارک و ژئوسایت‌های آن توسط جوامع محلی و با نظارت و آموزش مدیریت ژئوپارک قشم از طریق فعالیت‌های گردشگری سبز صورت می‌گیرد.

ژئوپارک قشم دارای ۲۵ ژئوسایت است که عبارت‌اند از: دره ستاره افتاده یا دره‌ ستاره‌ها، کورکوراکوه، بام قشم، دره تندیس‌ها، دره شور، تنگه چاهکوه، نمکدان، کریان، موزه‌ ژئوپارک، پهنه‌های گلی، ساحل کرق، دره قاضی، تنگه اولی، بصیرا، چاکویر، جزایر ناز، ژئو لینک، باسعیدو، خلیج دیرستان، جنگل حرا، ساحل تخم‌گذاری لاک‌پشت‌ها، صخره خرچنگ‌ها، روستای لافت، غار خربس، تالاب پرندگان دو کوهک و تنگه چاهکوه.

ایران بعد از از چین، مالزی، کره، ژاپن و ویتنام به‌عنوان ششمین کشور آسیایی دارای ژئوپارک شناخته می‌شود.

تنگه چاه کوه

تعداد بازدید کننده های تنگه چاهکوه در ایام نوروز حدود ۴۶ هزار نفر اعلام شده است، پیش بینی می شود با داشتن برنامه در سال های آتی این تعداد در ۵ سال آینده به ۶۰۰ هزار نفر تا یک میلیون نفر برسد.

تنگه چاه کوه

نحوه شکل گیری تنگه چاهکوه

تنگه چاهکوه قشم در هرمزگان حاصل شکستگی طاقدیس‌ها و گنبدهای نمکی است .که بارش باران و آفتاب سوزان باعث شده که فرورفتگی‌های چشم‌نوازی در آن شکل بگیرد که شبیه امواج دریا و اشکال هندسی زیباست.

سنگ‌های تنگه چاهکوه، از جنس رسوبی دارند و سنگ‌های آهکی و مربوط به رشته کوه زاگرس است. که جزو یکی از سه گروه موجود در طبیعت، یعنی رسوبی، آذرین و دگرگونی قرار می‌گیرند.

جنس دیواره‌ها عمدتاً از ماسه سنگ آهکی سست بوده و به دلیل وجود میان لایه‌های مارن قرمز، [سیلت] و آهک شاهد انحلال و فرسایش‌های شدید در این بخش‌ها هستیم به گونه‌ای که در تمامی طول دیواره دره حفره‌های متعدد کوچک و بزرگ نمایان هستند.

تنگه چاه کوه

باد، آب باران و بارش های سیل آسا از مهم ترین دلایل وجود این حفره های زیاد در میان دیواره چاهکوه است. سنگ های چاهکو دارای آهک یا بی کربنات کلسیم است. که اسید محلول در آب باران دلیل حل شدن آنها و ایجاد شکاف ها و حفره های کوچکی در میان آنها شده  است. و این حفره ها در طول چند میلیون سال بزرگ تر شده و تبدیل به دالانه های جالبی شده اند. در این میان، جاری شدن آب در زمان بارندگی، زیبایی این دره را دوچندان می کند.

دیواره های تنگه چاهکوه شیارها و خطوط فرسایشی موازی متعددی را نشان می دهند. که بعضاً این شیارها عمق بیشتری پیدا کرده و فرم های قاشقی یا قیفی را به خود می گیرند.طرح ها و اشکالی که روی دیواره های این تنگه زیبا نقش بسته هر بیننده ای را تحت تاثیر قرار می دهد. اشکالی که خیال انگیز و رویاگونه اند و مانند آثار هنری ارزشمندی شده اند که به دست هنرمند توانایی به وجود آمده اند.

تنگه چاه کوه

عکس های دیدنی از تنگه چاهکوه

تنگه چاه کوه

 زمان مناسب سفر به تنگه چاهکوه

اگر قصد دیدن این دره را دارید بهتر است درست ابتدای ظهر به این منطقه نروید. و اجازه دهید خورشید کمی بی رمق‌‌تر شود.به خاطر داشته باشید این دره به دلیل موقعیتیش آنتن دهی ندارد.

با توجه به این که جزیره قشم در جنوب ایران واقع است و آب و هوا در این منطقه در اغلب اوقات گرم و خشک است. اما برای سفر لازم است بدانید که در بهار و تابستان این جزیره آب و هوای گرمی دارد. اما به این دلیل که در تنگه چاهکوه دیوارهای دره از تابش مستقیم آفتاب جلوگیری می کند آزار دهنده نیست. اما در فصل پاییز و زمستان شرایط هوا در این جزیره بسیار مطبوع می شود. به همراه وسایل و تجهیزات مورد نیاز را فراموش نکنید و حتماً از راهنمایان و مردمان محلی کمک بگیرید.

تنگه چاه کوه

دلیل نامگذاری تنگه چاهکوه

دلیل نامگذاری تنگه چاهکوه وجود چاه هایی است که در ابتدای دره حفر شده است. چند چاه کم عمق و کانال هایی برای هدایت آب، از سوی اهالی روستای چاهو حفر شده است . این چاه ها محل ذخیره آب باران است. این کانال ها و چاه ها، قدمتی باستانی دارند. و از زمان های دور برای تامین آب شیرین اهالی این بخش از جزیره مورد استفاده قرار داشته است.

 به نظر می رسد چاه های کم عمق آب که مورد استفاده اهالی قرار می گیرد. توسط دست حفاری شده اند اما این حفاری در ادامه حفرات انحلالی عمیق صورت پذیرفته و در واقع کار طبیعت توسط بشر تکمیل شده است. همچنین در طول دره اصلی و دره عمود بر آن کانال باریک جوی مانندی دیده می شود. که ظاهراً برای هدایت و انتقال آب دره ها به داخل چاه حفر شده است.

از آنجا که با توجه به گرم و خشک بودن منطقه، آب شیرین ذخیره شده ارزش بالایی دارد. به علت وجود حفره‌های متعدد در دل صخره‌های این دره باعث شده تا هنگام بارندگی آب جمع شود. و برای مردمان محلی منطقه از تقدس بالایی برخوردار است. اگر هم خوش‌شانس باشید و زمانی به این مکان بروید که باران آمده باشد. حوضچه‌های دیدنی مملو از آب را خواهید دید.

تنگه چاه کوه
تنگه چاه کوه
تنگه چاه کوه
تنگه چاه کوه

عکاسی در تنگه چاهکوه

توصیه می‌کنیم در این دره دوربین به دست شوید. و از جای جای آن عکس بگیرید تا خاطره‌ی شیرین این سفر برای همیشه در ذهنتان ماندگار شود. همچنین در تنگه چاهکوه علاقه‌مندان به صخره‌نوردی تجربه متفاوتی را برای خود رقم خواهند زد، چرا که بعضی از قسمت‌های این دره بسیار هیجان‌انگیز است.

تنگه چاه کوه

تجربه سفر به تنگه چاهکوه

قطعا به محض ورود به دره چاهکوه شگفت زده می شوید. و با تصویری متفاوت و زیبا از طبیعت بکر و دست نخورده مواجه خواهید شد. پیاده‌روی در لابه لای صخره‌ها و کشف مناطق جدید و شگفت‌انگیز تنگه چاهکوه قطعا سوژه‌های عالی را برای عکاسی فراهم خواهد کرد. که در هیچ‌ کجای ایران نمونه آن را نخواهید دید. جالب است که بدانید تنگه چاهکوه در شب یکی از زیباترین صفحه‌های خلقت را پیش روی شما خواهد گذاشت.

تنگه چاه کوه

 تجربه تنگه چاهکوه در شب

شاید به دلیل نزدیک بودن دیواره‌‌های صخره‌ای به هم در این دره نتوانید آسمان بالای سرتان را به طور کامل مشاهده کنید. با این وجود آسمان به مانند یک تکه کوچکی، فرشی پر از ستاره درخشان را برای شما نمایان می‌کند. اگر علاقمند به شمردن ستارگان در شب هستید تنگه چاهکوه در قشم می‌تواند چهره‌ی دیگری از آسمان را برایتان به نمایش بگذارد. به عبارتی با دیدن این آسمان به یاد مناطق کهکشان راه شیری می‌افتید. و ساعت‌ها غرق در تماشای این صحنه‌ی زیبا و لذت‌بخش می‌شوید. با قدم زدن در تنگه چاهکوه زیبایی‌های بی‌نظیرش شما را جادو خواهد کرد و مجبور خواهید شد. برای کشف هرچه بیشتر این همه زیبایی جلوتر بروید و تصاویر تازه‌ای را مشاهده کنید.

تنگه چاه کوه

 روی دیواره‌های دره اشکال و طرح‌هایی عجیب نقش بسته است که زیبایی بصری این دره بیشتر کرده و از طرفی فرسایش سنگ‌ها تندیس‌هایی بی نظیر ایجاد کرده است. که درست مانند آثاری هنری به نظر می رسند و با بعضی از زیباترین آن‌ها درست در بدو ورود مواجه می شوید. در طی مسیر حفره‌های زیادی را در صخره می بینید که به دلیل جنس آهکی صخره و تغییرات آن در برابر عوامل طبیعی بوده است؛ صخره در شب نمایی متفاوت را نشان می دهد. فضایی تاریک با دیوارهای بلند که آسمان به وضوح از لابه لای آن دیده می شود.

تنگه چاه کوه

بعد بازدید از چاهکوه، برای سپری کردن شب می‌توانید به روستای چاهکوه شرقی بروید. اگر تصمیم گرفت گرفتید شب را در خود تنگه بمانید.‎ وسایل و تجهیزات مورد نیاز را فراموش نکنید و حتماً از راهنمایان و مردمان محلی کمک بگیرید.

تنگه چاه کوه

سایر جاذبه های جزیره قشم

جزایر ناز/ جنگل دریایی حرا/غار نمکدان/دره ستارگان /دره قاضی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *