جمعه , ۱۹ آذر ۱۳۹۵
خانه » خانه داری » آشپزی » طرز تهیه ی کوفته تبریزی غذای اصیل
بریسا
خرید مانتو

طرز تهیه ی کوفته تبریزی غذای اصیل

طرز تهیه ی کوفته تبریزی غذای اصیل

طرز تهیه ی کوفته تبریزی غذای اصیل

طرز تهیه ی کوفته تبریزی غذای اصیل

با وجود این همه غذاهای جور و واجور جدید که این روزها اسمشون رو میشنویم و گاهی از اسم های عجیب و غریبشون تعجب میکنیم، غذاهای اصیل حس خاصی دارن که در هیچ یک از اونها نمیشه پیداش کرد. این رو همه میدونیم و بهش ایمان داریم که هیچ غذایی و در هیچ جای دنیا نمیتونه جای قورمه سبزی و قیمه بادمجون و فسنجون رو بگیره. غذاهای اصیل ایرانی طعم و عطری دارن که تا همیشه در خاطر هرکسی که حتی یک بار اونها رو مزه کرده باشه می مونه و این برای ما یک افتخاره. خیلی از دوستان لطف داشتن و از مطالب آشپزی ایرانی رضایت داشتن. همین مساله باعث قوت قلب ما میشه و اینکه انگیزه بیشتری برای ادامه پیدا میکنیم. به همین دلیل امروز هم یک غذای ایرانی و واقعا لذیذ رو قرار میدم که بر خلاف تصورات نادرستی که هست، خیلی آسون و سریع آماده میشه.

کوفته تبریزی

کوفته انواع مختلفی داره. مثل کوفته کله گنجشکی، کوفته نودچی و… در این مطلب از اونجایی که کوفته تبریزی از همه معروف تر و پر طرفدار تره این رو انتخاب کردم. بماند که اونهای دیگه رو هم تاحالا خودم درست نکردم.

مواد لازم برای تهیه کوفته

  • گوشت چرخ کرده ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم
  • برنج ۵ قاشق غذا خوری
  • لپه ۴ قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ یک عدد
  • پیاز دو عدد متوسط
  • سبزی معطر به دلخواه ۲ قاشق غذاخوری (توصیه من اینه که مرزه و ترخون باشه و گشنیز و جعفری. اگه یکی دو پر نعنا و شوید هم بریزید بد نیست. نعنا رو زیاد نریزید که تلخ میکنه.)
  • برای مواد میانیش هم به دلخواه میتونید آلو، زرشک یا گردو رو داشته باشید. هر کدوم رو که خواستید از قبل خیس بدید.
  • رب گوجه ۴ قاشق غذا خوری
  • روغن و نمک و فلفل و زردچوبه و آب به مقدار لازم

من مقدار مواد رو به اندازه ای گفتم که خودم استفاده کردم و با این دستور دقیقا همین سه تا کوفته ای رو تحویل گرفتم که در عکس میبینید. پس اگر مقدار بیشتری میخواید مقدار رو خودتون تغییر بدید. البته به جز تخم مرغ که به ازای هر نیم کیلو گوشت یک تخم مرغ اضافه کنید.

کوفته آماده سرو

طرز تهیه کوفته تبریزی

مامان من معمولا کوفته درست نمیکنه. یعنی توی شهر ما خیلی غذای مرسومی نیست و شاید سالی یه بار تهیه بشه. در دوران دانشجویی یکی از دوستای خیلی خیلی گلم که تهرانی بود این غذا رو درست میکرد. واقعا هم من دوست داشتم و لذت میبردم. وقتی هم که برای اولین بار میخواستم خودم درست کنم زنگ زدم بهش و دستور کاملش رو با نکات ازش گرفتم. واقعا هم حرف نداشت و برای همون اولین بار هم کوفته خوبی درست کردم. برای من این اتفاق واقعا لذتبخش بود. امیدوارم شما دوستای گلم هم درست کنید و مثل من از این کار لذت ببرید.

برنج و لپه را نیم پز و نیم کوب کنید

قبل از هرچیز اگر لازمه لپه رو خیس بدید. لپه ای که من داشتم دیر پز نبود و با برنج و مقداری آب گذاشتم با هم نیم پز بشه. توصیه ام به شما اینه که لپه رو جدا و برنج رو جدا نیم پز کنید. بعد از اینکه نیم پز شدن با ته لیوان یا گوشت کوب اون ها رو نیم کوب کنید. پس اصلا لازم نیست از میکسر استفاده کنید. تنها باید کوبیده بشن. اون هم به صورتی که کاملا هم له نشن. اصلا هم اشکالی نداره چندتا از لپه ها کامل باشن.

برنج و لپه نیم کوب شده

آب رب را آماده کنید

در حین خنک شدن برنج و لپه نیم کوب شده، یکی از پیاز ها رو رنده میکنیم و در مقداری روغن و زردچوبه تفت میدیم. بعد از اینکه پیازها کمی طلایی شدن رب رو اضافه میکنیم و باز کمی تفت میدیم و نمک و فلفل اضافه میکنیم. حالا چهار تا پنج لیوان آب میریزیم و میذاریم کمی بجوشه. بعد هم شعله رو خیلی کم میکنیم و میذاریم آب رب به همون صورت روی گاز باشه.

سس مخصوص رب گوجه

مواد کوفته را مخلوط کنید

یکی از پیاز ها رو با رنده متوسط (نباید درشت باشه) رنده میکنیم و آب اضافیش رو میگیریم. پیاز و گوشت و نمک و فلفل و زردچوبه رو حدود دو سه دقیقه ورز میدیم تا مواد کاملا به خرد هم برن. حالا لپه و برنجی که نیم کوب کردیم به مخلوط گوشتمون اضافه میکنیم و باز پنج دقیقه ای ورز میدیم. نکته مهم در کوفته اینه که مواد کاملا به خرد هم برن و ورز داده بشن. اینطوری هم طعم بهتری داره و هم وا نمیره. وقتی مواد به خرد هم رفتن سبزی رو اضافه میکنیم و باز ورز میدیم. در انتها هم تخم مرغ رو اضافه میکنیم و باز ورز میدیم. و باز ورز میدیم. چند باری هم مواد رو با دستتون بردارید و به داخل ظرف بکوبید. کوفته رو اونقدر ورز بدید که مواد کاملا به خرد هم برن و به راحتی بتونید یک گلوله گرد باهاش درست کنید.

مخلوط ورز داده شده

گلوله های گرد درست کنید

با دستتون گلوله ی بزرگی درست کنید. داخلش رو آلو یا زرشک یا گردو بذارید و کاملا گردش کنید و به آرومی در قابلمه آب رب که روی حرارت ملایم هست قرار بدید. بهتر اینه که کوفته ها کاملا در آب غوطه ور بشن. ولی من چون میخوام آب غلیظی داشته باشم خیلی این کار رو نمیکنم. نکته دیگه اینه که حرارت کوفته رو خیلی زیاد نکنید و درش رو نیم باز قرار میدیم به مدت حدود یک ساعت آماده میشه. بعد از نیم ساعت برید سراغش و کوفته ها رو کمی جا به جا کنید و بر گردونید. البته این کار رو هم خیلی آروم انجام بدید.

کوفته های آماده پخت

برای سرو هم اول کوفته ها رو در ظرف بکشید و بعد آبش رو روش بریزید. بعضی ها هم آبش رو جدا گونه سرو میکنن و نون رو در اون تریت میکنن. میتونید کوفته هاتون رو با زرشک و آلو تزیین کنید.

ما وقتایی که کوفته داریم، آب نارنج تازه هم روی سفره هست و کمی ترشش میکنیم. میتونید به سلیقه خودتون از آب نارنج یا لیمو هم استفاده کنید.

چند دلیل رایج که باعث باز شدن (وا رفتن) کوفته می‌شود:
_ متعادل نبودن نسبت مواد اولیه، پختن کامل لپه، مقدار لپه بیش از حد، چرب بودن بیش از حد گوشت، درست ورز ندادن مایه کوفته، کم بودن مایع سس و پائین بودن دمای سس هنگامی که کوفته‌ها را به سس اضافه می‌کنید.

فوت مهم کوفته‌گری!
استفاده از یک عدد سیب زمینی باعث می‌شود که احتمال وارفتن کوفته به حداقل برسد! توجه داشته باشید که سیب زمینی را حتما همراه لپه چرخ کنید. اگر سیب زمینی به تنهایی چرخ شود حالت کشدار پیدا می‌کند که باعث به هم خوردن انسجام و چسبندگی مواد می‌شود.
برای اینکه مواد براحتی از چرخ گوشت رد شوند و به دیواره‌های چرخ نچسبند نیز قبل از چرخ کردن آن‌ها کمی فلفل سیاه روی آن‌ها بپاشید .

آمین

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*